Picknicken in de regen
Ik ga proberen om het kort te houden! Vorige week ben ik met een collega van Midsumma mee geweest naar een radio uitzending van JOY 94.9. Zoals jullie waarschijnlijk al raden, het Gay & Lesbian radio station van Melbourne. Ik mocht mee voor een speciale uitzending vanaf Princess Hill Secondary College. Mijn collega, James, deed het eerste deel van de uitzending tussen 12:00 en 14:00. Het was echt super leuk om dat eens mee te maken! Hij had een allemaal BA'ers (Bekende Australiërs) op bezoek waaronder Ruby Rose, de bekendste Lesbo in Australië.
Op vrijdagavond ben ik via CouchSurfing naar een huisfeest geweest. Er waren meer dan 100 mensen, in de tuin was een groot kampvuur en op de eerste verdieping speelden de hele avond bandjes.
Op zaterdag ben ik samen met James en een vriend van hem, James naar de Same Sex Marriage Rally geweest. In heel Australië kwamen mensen bijeen om te protesteren tegen het verbod op het homo huwelijk dat in 2004 is ingevoerd. Voor die tijd was het ook niet mogelijk om te trouwen met iemand van hetzelfde geslacht, maar de regering vond het nodig om een extra verbod in te voeren. Gek, als je bedenkt dat het homohuwelijk al sinds 2001 mogelijk is in Nederland. Er werden een aantal toespraken gehouden en op sommige momenten kon ik het niet droog houden. Ik snap niet waarom mensen die van elkaar houden niet gewoon met elkaar mogen trouwen en samen kinderen mogen opvoeden.
Zondag was het helaas wat minder mooi weer en heeft het de hele dag geregend. Maar niets hield on tegen om met een groep CouchSurfers te gaan picknicken in de bergen. Voor de gelegenheid had ik super lekkere Chocolate en Cheesecake slices gemaakt. Na de overheerlijke picknick met een prachtig uitzicht zijn we naar Lentil as anything geweest. Hier kun je vegatarische curries eten en je bepaalt zelf hoeveel je betaalt. Daarna zijn we nog met een klein groepje iets gaan drinken in een Afrikaanse bar met een live-band. Mooie afsluiting van een geweldig weekend.
Afgelopen week gewerkt en verder eigenlijk weinig gedaan, behalve naast de verwarming zitten en wat Skypen met friends en family. Vrijdagavond samen met Craig (van CouchSurfing) naar het theater geweest om de voorstelling 'This kind of Ruckus' te zien. Ik had twee gratis kaartjes gekregen via James. De voorstelling was echt super goed, het thema was huiselijk geweld, een soort van 'Short Message Service'. Er zaten heel veel gelijkenissen in. Zelfde muziek, decor en ongeveer het zelfde thema.
Op zaterdag ben ik naar 'The boy from Oz' geweest, de typisch Australische musical over Peter Allen van het nummer 'Rio', je weet wel. Ohohoh when my baby, when my baby smiles at me... Via een andere collega van Midsumma ben ik backstage terecht gekomen en heb ik meegeluisterd met de techniek en meegekeken vanaf het zijtoneel. Erg leuke voorstelling, maar iets te veel drama en Amerikaanse glamour.
Na de voorstelling ben ik met de trein naar Christine & Andrew gereisd, zij wonen 100 KM van Melbourne vandaan in een prachtige villa midden in de natuur. Je kent ze vast nog wel van de vorige keer dat ik in Australië was. Oprit, Jacuzzi, Guest-room, gastendoekjes. Erg fijne plek om te overnachten. Ze hebben nu ook twee lammetjes in hun weiland, die ze binnenkort gaan opeten, zielig hé! Nee hoor, deze lammetjes staan heerlijk 12 maanden lang in een groot weiland te grazen voordat ze worden geslacht. Ze krijgen elke dag te eten en ze zijn antibiotica vrij. Wat wil een lammetje nog meer? Op zondagochtend heerlijk buiten ontbeten in de zon met een vers (net gelegd door de kippen) gekookt eitje. En dat in de winter! Daarna met Chris en Brodie wezen shoppen bij DFO (Direct Factory Outlet) en ook lekker geluncht. Ik heb me gelukkig in kunnen houden en heb ik alleen maar een paar schoenen en een nieuwe zonnebril (Ja, de zon schijnt hier ook al is het winter)! Nu is het weer tijd op aan het werk te gaan!
Oja, onder het kopje foto's staan sinds vorige weekdrie nieuwe albums van de radiouitzending, homo huwelijk demonstratie en de picknick!
Heeee chick!
Echt super om je verhalen daar Down Under ook een beetje te kunnen volgen! Volgens mij heb je het prima naar je zin!:) Enjoy it! en tot het volgende verhaaltje! xx
heey babe! Leuk verhaal weer!!Ook al had ik de helft al gehoord;) snel weer skype'n! Love you! X